Shockwave Flash/Temel çizim becerileri

Vikikitap, özgür kütüphane

Shockwave Flash'ta nasıl çizim yapacağınıza dair temel bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.

Hazır şekil kullanımı[değiştir]

Sahte şekiller[değiştir]

Sahte şekiller, sadece çubuk ve yaylardan oluşan "şekillerdir". Onları şeklin özellikleriyle bağlantılı bir şekilde düzenleyemezsiniz, ayrıca daha fazla yer kaplayabilirler. Fakat düzenlerken daha fazla özgürlük sunarlar.

Dikdörtgen[değiştir]

Araçlardan ikinci grupta ve dördüncü sırada olan dikdörtgeni seçin. Properties penceresinde dolgu rengini, kontur rengini, kontur kalınlığını, çizim seçeneklerini, köşe seçeneklerini, ve köşe yuvarlatmalarını ayarlayın. Fareyi basılı tutarak ekranda sürüklemek suretiyle şeklin köşe notkalarını belirleyin ve şeklinizi çizin. Şeffaf renkler seçerseniz, şekil geçersiz olur.

Oval[değiştir]

Dikdörtgene benzer ayarlar vardır, fakat köşe yuvarlatması yoktur. İç çap ayarını açarak simide benzeyen bir şekil çizebilirsiniz. Açıları ayarlayarak ise pasta dilimi gibi bir şekil çizebilirsiniz. Yolu açık da bırakabilirsiniz. Fareyi sürüklerken kapsayıcı dikdörtgenin köşe noktalarını belirlersiniz.

PolyStar[değiştir]

Dikdörtgen ve ovalde ortak olan ayarlar bulunur. Araç seçeneklerinden poligon mu yoksa yıldız mı olacağını ve yıldızsa derinliğinin ne kadar olacağını ayarlayabilirsiniz. Elbette kaç köşeli olacağını da.

Hakiki şekiller[değiştir]

Hakiki şekiller, şeklin ne olacağını belirtir. Çizim yöntemi aynıdır fakat düzenlemesi daha kolaydır. Dikdörtgenin köşe yuvarlatmasıyla bile oynayabilirsiniz.

Kendiniz çizin[değiştir]

Kalem aracıyla[değiştir]

Kalem aracını seçin. Kontur rengini ve kalınlığını ayarlayın. Fareyle çizin. Bu kadar basit.

Fırça aracıyla[değiştir]

Dolgu rengini ayarlayın, ayrıca yumuşatmayı da ayarlayabilirsiniz. Yumuşatma yüzünden çizginizin kopması mümkündür, dikkatli olun. Fırçanın kontur değil şekil verdiği unutulmamalıdır. Aynı şekilde çizim yapabilirsiniz.

Kaligrafi kalemi aracıyla[değiştir]

Kaligrafi kalemi size pek fazla özgürlük sunmamaktadır. Sadece konur kalınlığı ve rengi de dahil olmak üzere basit kontur ayarlarını yaptıktan sonra bir çizgi çizin ve ortasından çekiştirerek bir bezier haline getirin.

Dekorasyon malzemesi[değiştir]

Dekorasyon malzemesiyle, bir yapı seçip ayarladıktan sonra fareyle kolaylıkla dekorasyon yapabilirsiniz.

Vine fill[değiştir]

Yapraklar ve çiçekler çizin.

Grid fill[değiştir]

Izgara çizin. Dört farklı renk veya filmklibi seçilebiliyor. Üç farklı pattern mümkün.

Symmetry brush[değiştir]

Simetrik şekiller çizin. Çizgiden yansıtmak, noktadan yansıtmak, etrafta döndürmek ve ızgara taşımak mümkün. Film klibi de kullanılabilir.

3D brush[değiştir]

Üç boyutluymuş gibi görünmek üzere perspektif efektini içerdiği zannedilebilecek şekilde yüksekliğe göre boyutu ayarlayabilmek suretiyle püskürtme fırçanızı dörde kadar farklı renk veya film klibi ile kullanın.

Building brush[değiştir]

Binalar çizin.

Decorated brush[değiştir]

Çetrefilli şekiller kullanarak çizim yapın.

Fire animation[değiştir]

Ateş animasyonu yapın.

Flame brush[değiştir]

Alev çizin.

Flower brush[değiştir]

Çiçek çizin.

Lightning brush[değiştir]

Şimşek çizin.

Particle system[değiştir]

Parçacık sistemleri yapın.

Smoke animation[değiştir]

Duman animasyonlandırın.

Tree brush[değiştir]

Ağaç çizin.

-