Vikikitap:Köy çeşmesi/2009

Vikikitap, özgür kütüphane

Wikijunior oylaması[değiştir]

Wikijunior için kullanılacak Türkçe öneki oylaması. Dilerseniz başka aday da gösterebilirsiniz:

Adaylar[değiştir]

  • a-Vikiminik
  • b-Vikiçocuk
  • c-Vikigenç

Oylar ve yorumlar[değiştir]

  • Vikiminik için +1 --joseph 09:15, 25 Ocak 2009 (UTC)
  • (a) Vikiminik uygun bence Srhat mesaj 09:50, 25 Ocak 2009 (UTC)
  • Vikiçocuk+1 - Vikiminik biraz fazla yapmacık geldi bana :) Bekiroflaz 11:19, 25 Ocak 2009 (UTC)

[değiştir]

Wikibooks has a logo, but trwikibooks is still using the old one. If someone will translate for me the project name (including where to split the wiki part from the books part if it makes sense to do so in Turkish) and the slogan, I can create localized versions for you. Questions or translations can be left on m:Talk:Wikibooks/Logo/Update. Thanks Mike.lifeguard | @meta 28. jan 2009 kl. 21:04 (CET)

Merhabalar...[değiştir]

Umarım bu yazımı bir yetkili görür ve bana destek olur.

Programlama dillerine baktığımda (özellikle C ve C++ programlama dilleri) konuların çok yüzeysel geçilmiş olduğunu görüyorum. Ben bu dilleri uzman derecede biliyorum. Ayrıca bir eğitmen gibi de burada anlatabilirim. Anlatacaklarım özgündür ve sadece benden duyarsınız ya da okursunuz. Fakat sayfa biçimleri olsun, sayfa içi düzen olsun bana bu konuda destek verecek birisi gerekiyor. Çünkü sonuçta benim de günlük hayatta işlerim yoğun. Fakat Türkçe kaynakların çoğalması için ben de destek vermek istiyorum Vikikitap ailesine. Umarım bu konuda destek olacak bir yetkili çıkar. Ben de elimden geldiği kadar katkı sağlarım.

İlginiz için şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Teşekkürler...--Bilim Kralı 08:20, 11 Nisan 2009 (UTC)

  • Siz önce içeriği oluşturun biz tasarımı yaparız. Zaten Wiki altyapısının ana amacı da bu. Bütün işleri tek bir kişiye yıkmak yerine bir komünite oluşturmak. Ancak yine de isterseniz sizin için kılavuz olması bakımından C Sharp Programlama Dili kitabını inceleyebilirsiniz.Bekiroflaz 08:35, 11 Nisan 2009 (UTC)


Tekrar merhabalar, örneğin C programlama dilinde sayfaların bir çoğu (zaten üç beş sayfa var) büyük bir bölümünün baştan sona düzenlenmesi gerekiyor. Profesyonelce yaklaşılmamış konulara örneğin teknik açıdan bir çok hata var denebilir belki, mesela iterasyon ifadelerine sade döngü demekle yetinilmiş. Konudan konuya atlanmış, döngü diye bahsedilen konunun altına fonksiyonlar gibi bir alt konu açılmış ki; programlama dillerinde fonksiyonlar konusu ana konulardan biridir. Ben bir konu hakkında daha bilgi almak istiyorum. Dil açıklanırken, üstelik bu dil bir platform üzerinde derleniyorsa ki günümüzde yaklaşık %99.9 bir platform üzerinde dil derliyor (örneğin Windows platfomu üzerinde) bir çok örnek ekran görünümü gerekiyor gerek derleyicini görünümü, gerek bir konunun adım adım anlatılması açısından... Bu resimlerin tasarımını kim yapabilir? Yani varolan resimleri kim sayfaya yerleştirebilir?

Teşekkürler...--Bilim Kralı 10:12, 11 Nisan 2009 (UTC)

  • Vikikitap'ta yeni bir kitap yazabilmek veya var olan bir kitapta değişiklik yapabilmek için Viki dilini bilmek yeterlidir. Viki dili hakkında buradan bilgi alabilirsiniz. Var olan bir kitaba sayfa eklemek için Kitap Adı/Konu adı formatında yeni bir sayfa oluşturmalısınız. Örneğin C Programlama Dili kitabına Fonksiyonlar sayfasını eklemek için C Programlama Dili/Fonksiyonlar sayfasını oluşturmalısınız. Elbetteki Vikikitap'taki bir kitaba resim eklemek mümkündür. Bunun için sol menüdeki "araçlar" bölümündeki Dosya yükle linkini tıklayın. "Gözat" butonuna tıklayıp bilgisayarınızdaki istediğiniz resmi seçin. Özet kısmına resmin neyi anlattığına dair çok kısa bir açıklama yazın. "Hedef dosya adı" kısmı resmin Vikikitap'taki adıdır. Yani resmi Vikikitap'ta kullanırken bu adı kullanacaksınız. Resminizi Vikikitap'a yükledikten sonra herhangi bir sayfaya resmi eklemek içinse sayfanın ilgili yerine [[Dosya:Resmin_adi|center]] kodunu ekleyin. Kolay gelsin.Bekiroflaz 11:59, 11 Nisan 2009 (UTC)

İlginize; Vikikitaptaki tüm kitapları içermesi düşünülen Vikikitap:Tüm kitaplar sayfası oluşturuldu. Bu listeye kitap eklemek için, oluşturduğunuz kitabın ilk sayfasına gidip {{Alfabetik|KitabınBaşHarfi}} şablonunu ekleyin. --joseph 21:45, 18 Nisan 2009 (UTC)

Değişiklik sayfasındaki kısayollar[değiştir]

Hemen her vikide bir sayfayı değiştirirken kısayollar kullanılıyor, örneğin "Kategori:", "#REDIRECT[[]]", "[[]]", "{{}}" gibi. Vikikitap'ta bu özelliği kullansak nasıl olur? --joseph 10:59, 23 Nisan 2009 (UTC)

Katılıyorum. Bunun için yöneticimizden MediaWiki:Edittools sayfasına Kullanıcı:Srhat/Kod sayfasındaki kodu ve en:MediaWiki:Common.js/Edittools.js sayfasındaki kodu da MediaWiki:Common.js Sayfasına yerleştirmesini isteyebiliriz. Srhat mesaj 10:22, 24 Nisan 2009 (UTC)
İşlem tamam--Nosferatu 12:51, 24 Nisan 2009 (UTC)
  • Teşekkürler. --joseph 14:02, 24 Nisan 2009 (UTC)
Teşekkürler Srhat mesaj 16:15, 24 Nisan 2009 (UTC)

Bu arada listede heralde bir hata yapmışım MAktaca -> Maltaca olmalıydı. Srhat mesaj 16:19, 24 Nisan 2009 (UTC)

Dil kitaplığı[değiştir]

  • Bence dil kitaplığındaki diller dil ailelerine göre ayrılmalılar (Örneğin Hint-Avrupa,Ural-Altay Dil Ailesi gibi.). Ayrıca her dilin ilk sayfası şu şekilde olmalı. Dil kategorileri de buna göre düzenlenmelidir. Böylece daha düzenli olur. İyi çalışmalar. Beşiktaşlı 48 14:15, 20 Ağustos 2009 (UTC)

Alfabetik şablonu düzgün çalışmıyor, eskiden normal çalışıyordu. Sebebini bilen var mı? --joseph 22:17, 13 Kasım 2009 (UTC)