İsmail metin

Vikikitap, özgür kütüphane

Yazarın Özgeçmişi İsmail Metin 1961 yılında Çamşıh’ta doğdu. (Sivas, Divriği, Şahin köyü) İlk okulu köyünde, orta okul ve liseyi de Divriği’de bitirdi. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi, 1988 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası İstanbul’da avukatlığa başladı. Halen İstanbul'da avukatlık yapmaktadır. Yazar avukatlığa başladığından itibaren Alevi kişilerin ve kurumların davaları ile Alevilik hak kazanımları ve hak ihlalleri davaları ile yakından ilgilendi ve duruşmalara katıldı. İstanbul'da bir çok Alevi derneğinin ve vakfının avukatlığını yaptı. Anadolu Bilim Kültür ve Cem Vakfı'nın hem kuruculuğunu hem de avukatlığını yaparak vakfın kuruluşunu yaptı. Vakıf binasının yapılmasında bulunarak İstanbul Ümraniye/Dudullu semtinde büyük bir vakıf binasının yapılmasına katkıda bulundu. Türkiye'de ilk kez Alevilik kelimesinin resmi vakıf senedinde ve Türkiye Cumhuriyetinin kurum ve kuruluşlarında yer almasını sağladı. Çamşıh Hüseyin Abdal Derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. Çamşıh Hüseyin Abdal Cemevi'nin yapılmasında bulundu ve önderliğini yaptı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin yönetim kurulu üyeliğini, Eski adı Hacı Bektaş Derneği olan Alevi Kültür Derneklerinin genel başkan yardımcılığını yaptı. Pir Sultan Abdal Derneğinde Genel Merkez yönetim kurulu üyeliği yaptı. Alevi Bektaşi Federasyonunun kurucuları arasında yer alarak dört yıl Genel Başkan Yardımcılığını yaptı. 1985 Yılında arkadaşlarıyla birlikte Ortaköy Kültür Merkezinde "Ruhi Su Türküleri Dinletisi" isimli dinleti verdi. Çok sayıda halk kültürü araştırmaları olan yazar saz ve keman da çalmaktadır. İsmail Metin, kitaplarında İsmail Metin adı yanında güvenlik açısından bazılarında Avukat İsmail Metin, İ.Metin An ve İsmail Metin an isimlerini de kullandı. İsmail Metin isimli başka yazalar olsa da onların kitapları biri ikiyi geçmemektedir. İsmail Metin adına olan kitapların hemen tamamı bu yazara aittir.

Ulusal alanda basılmış eserleri: Osmanlının Kanlı Tarihi (Birkaç basımı yazar adı (İ.Metin An" olarak basıldı) Osmanlı Sarayında Cinsel Eğilimler (Bazı basımlarında "Osmanlı Sarayında Cinsel Entrikalar" adıyla basıldı). Alevilerde Halk Mahkemeleri Cilt 1 Alevilerde Halk Mahkemeleri (Görgü) Cilt 2 Aleviliğin Anayasası (Bazı basımlarında "Aleviliğin Vazgeçilemez ve Değiştirilemez Temel İlkeleri"

adıyla basıldı. Alevilikte Tanrı Yok İnsan Var (Bazı basımlarında "Alevilikte En Yüce Güç İnsan" adıyla basıldı). Alevilikte Cenaze Kaldırma Erkanı Uzun Yol (Seferberlik romanı). Fatma (Roman). Bir köy çocuğunun anıları. Mahmut Erdal Hayatı ve Türküleri

Halk kültürü alanında basılmış eserleri Camşıh Tarihi Ve Hüseyin Abdal (Araştırma Tarih). Ozan Mehmet Ali Karababa (Türkü Kitabı). Ozan Ali Rıza Yalçın (Türkü Kitabı). Aşık Ali Ertekin (Türkü Kitabı). Ozan Garip Hıdır (Türkü Kitabı). Güzel Dost Ozan Sinemi (Türkü Kitabı). Çamşih Aşireti Ve Soy Şeceresi ( Soy İnceleme). Seferberlik Anıları (Roman ). Gönül Kemani (şiir)

Basılmamış eserleri Alevilerde Halk Mahkemeleri Cilt 3. Gönüller Bir Olsun (Tv. Dizisi). İki Canlı Gelin (Tiyatro) Halk Adaleti (Film Senaryosu). Mekanı Ahiret (Tiyatro), İstenmeyen Halk Aleviler (Gazi olayları. Kitap kayıp). Mahmut Erdal Türküleri ve Notaları