Origami/Origami Nedir: Revizyonlar arasındaki fark

Vikikitap, özgür kütüphane
İçerik silindi İçerik eklendi
Joseph (mesaj | katkılar)
k Eklenen kategori: Origami (HotCat)
Kibele (mesaj | katkılar)
yazım, ifade
 
1. satır: 1. satır:
Origami japonca oru(katlama) ve Gami (kağıt) sözcüklerinin birleşmesi ile oluşmuş Katlamış Kağıt anlamına gelen bir japon katlama sanatıdır.Origami kendi içinde 3 kısma ayrılır.
Origami, Japon kâğıt katlama sanatıdır. Japonca oru (katlama) ve gami (kağıt) sözcüklerinin birleşmesi ile oluşur ve katlanmış kağıt anlamına gelir. Üç ana bölümde incelenebilir.

1:Klasik origami :Tek parça kağıdın kesme ve yapıştırma işlemi yapılmadan sadece katlama ile figur yapılmasıdır.
1. Klasik origami: Tek parça kağıdın kesme ve yapıştırma işlemi yapılmadan sadece katlama ile figür yapılmasıdır.
2:Modüler origami :Tek parça kağıddan 3 boyutlu GEOMETRIK bir şekil oluşturulması ve aynı şekilde yapılan bir çok geometrik şeklin birleştirilmesi ile oluşturulan figürlerdir.Kullanılan figürlerin sayısının sınırı yoktur.
2. Modüler origami: Tek parça kağıttan üç boyutlu geometrik bir şekil oluşturulması ve aynı şekilde yapılan birçok geometrik şeklin birleştirilmesi ile oluşturulan figürlerdir. Kullanılan figürlerin sayısının sınırı yoktur.
3:Krigami :Klasik origamiden farklı olarak figürlerde kesme işlemi yapılabilir.Kağıt kesme sanatıdır.
3. Krigami: Klasik origamiden farklı olarak figürlerde kesme işlemi yapılabilir. Kağıt kesme sanatıdır.


[[Kategori:Origami]]
[[Kategori:Origami]]

13.33, 3 Ocak 2021 itibarı ile sayfanın şu anki hâli

Origami, Japon kâğıt katlama sanatıdır. Japonca oru (katlama) ve gami (kağıt) sözcüklerinin birleşmesi ile oluşur ve katlanmış kağıt anlamına gelir. Üç ana bölümde incelenebilir.

1. Klasik origami: Tek parça kağıdın kesme ve yapıştırma işlemi yapılmadan sadece katlama ile figür yapılmasıdır. 2. Modüler origami: Tek parça kağıttan üç boyutlu geometrik bir şekil oluşturulması ve aynı şekilde yapılan birçok geometrik şeklin birleştirilmesi ile oluşturulan figürlerdir. Kullanılan figürlerin sayısının sınırı yoktur. 3. Krigami: Klasik origamiden farklı olarak figürlerde kesme işlemi yapılabilir. Kağıt kesme sanatıdır.